Este un arbust de foioase ornamental viguros, cu creștere erectă și o coroană rotunjită, originar din Siberia și respectiv Nordul Asiei ce are ramuri răspândite, cu frunze eliptic-ovate, lucioase, de culoare verde închis, de până la 5 cm în diametru.
Frunzele în primăvară și vară sunt de un verde strălucitor, apoi se colorează în nuanțe strălucitoare de galben și roșu toamna. De la sfârșitul primăverii până la începutul verii, ramurile sunt împânzite cu flori mici în nuanțe de alb și roz, în grupuri de 3-8. Ele reprezintă o atracție pentru albine de la sfârșitul primăverii și începutul verii, când planta se află în plină înflorire. Sunt urmate spre toamnă de fructe sălbatice mici, negre și rotunjite care persistă până iarna.
Arbustul crește dens și ramificat prin urmare, este ideal pentru cei care doresc să facă un gard viu deosebit de decorativ, fiind o buna alternativa pentru lemnul cainesc. Crește până la o înălțime aproximativă de 180-300 cm înălțime, și cam tot atât se extinde și în lățime.
Poate fi cultivat în expoziție însorită; este o specie care iubește soarele, cât și în locuri semi-umbrite. Preferă solurile ușoare și bine drenate, și nu este pretențios la tipul de sol suportând chiar și solurile calcaroase, lutoase sau nisipoase, cu condiția să fie bine drenate astfel încât apa să nu băltească la rădăcina sa. Suportă bine valențe ale pH-ului de la acid-alcalin, la neutru.
Este tolerant la solurile uscate. Trebuie protejat împotriva vânturilor reci și uscate, în caz contrar riscă să îi fie rupte rămurelele care au o creștere ușor arcuită.
Se înmulțește ușor din semințe, sau butași semi-lemnificați de anul II prelevați primăvara. Este rezistent la boli și dăunători, cât și la gerurile de la noi.